Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó

Súgó


Témakörök

Írások | Üzenő | Napló | Képtár
Médiatár | Keresés | Felhasználók | Barátok | Tiltottak
Beállítások | Smileyk | Szövegformázás | Atom Hírforrás


Írások (ÚJ 2018-11-01-től)

Az írások oldalon olvashatod a regisztrált felhasználók által írt műveket.
Az oldal tetején lévő kategórialinkek segítségével szűkítheted a megjelenő műveket. A lapozás linkekkel láthatod a régebbi írásokat is. Az írás címére kattintva olvashatod a tartalmát. A névre kattintva kaphatsz további információkat a szerzőről.
Ha új cikket szeretnél írni, kattints a baloldali menüben található [Írásaim] gombra, majd az oldalon megjelenő [új írás] vagy [Új média} gombra.
Az írások megjelennek automatikusan 2 óra múlva, ezért jól nézd át még egyszer, ha készen vagy vele. A kész írásokat a [Publikáltak] oldalon találod, ezeket szerkesztheted vagy törölheted az oldalról, esetleg elküldheted lektorálásra a [Küldés lektorálásra] gombra kattintva, de csak a mentést követően. Célszerű 2 órán belül elküldeni a lektoroknak, ha ez a szándékod, de később is bármikor megteheted.


A cikkeid egy részét a [Nem publikált írásaim] oldalon érheted el, ezeket szerkesztheted, javíthatod vagy végleg törölheted rendszerünkből.
Fontos tudni, hogy a művek lektorálás nélkül megjelennek 2 óra múlva, ez érvényes azokra az esetekre is, amikor egy megjelent írást módosítasz(a hozzászólások nem vesznek el). 24 órán belül csak egy művet küldhetsz, a második és azutániak már a nem publikáltak közé kerül.Súgó témakörök
Napló

A napló segítségével jegyzeteket írhatsz melyeket a regisztrált felhasználók elolvashatnak. A Napló egy olyan társalgó, ahová gondolatainkat, tapasztalatainkat és zúgolódásainkat úgy írhatjuk be, ahogy eszünkbe jutott, minden kötöttség nélkül, de tartózkodjunk a faji, felekezeti és politikai különbözőségek támadásaitól.
Az [Írás] link segítségével hozhatsz létre új bejegyzést.
A [Naplók] linkkel a legolvasottabb és a legfrissebb naplóbejegyzések listáját láthatod.
A [Bejegyzés törlése] linkkel törölhetsz saját naplóbejegyzést.
A naplóban használhatsz szmájlikat, ezeket a rendszer grafikus megfelelőjükre cseréli amennyiben rendelkezésre állnak.

Súgó témakörök
Üzenő

Az üzenő oldalon olvashatod a neked érkező üzeneteket és üzenetet küldhetsz regisztrált felhasználóknak.
Az [Új üzenet írása] link segítségével küldhetsz új üzenetet. Az [Archivált üzenetek] linkkel az olvasott üzenetek között tallózhatsz és törölheted azokat az [Üzenet törlése] linkkel.
Ha új üzenetet kapsz azonnal meg is válaszolhatod, a választ az üzenet alatt megjelenő beviteli mezőbe írva és a [Válaszol/Archivál] gombra kattintva.
Ha üzeneteid száma megközelíti a megengedett értéket, a rendszer figyelmeztet hogy törölj az üzeneteidből. Ha üzeneteid száma eléri a megengedett értéket, nem küldhetnek neked üzenetet, a felhasználók "a címzett postafiókja betelt" figyelmeztetést kapják. A törölt üzenetek végleg törlődnek a rendszerből, visszaállításukra nincs mód.
Korlátozhatod a bejövő üzeneteket a [barátok] illetve a [tiltottak] funció segítségével. Akit a tiltottak listájához adsz, nem küldhet neked több üzenetet míg a tiltást fel nem oldod. Ha a [beállítások] oldalon kiválasztod az üzenet beállításoknál a [Csak barátok] lehetőséget, csak azok írhatnak neked üzenetet akiket a barátlistádhoz adtál. Ha senkitől nem kívánsz üzenetet fogadni, válaszd ugyanitt a [Senki] lehetőséget.

Súgó témakörök
Képtár

A képtárban saját képeidet rendezheted, melyet valamennyi regisztrált felhasználó megtekinthet. A [Kép feltöltése] link segítségével adhatsz hozzá új képet a galériádhoz.
A kép alatti Törlés linkkel tudod törölni a képet. Amennyiben képeid mérete eléri a galéria méretkorlátját, nem tudsz több képet feltölteni a galériádba.

Súgó témakörök
Médiatár

A Médiatárban a Portállal kapcsolatos képi, videó és hanganyagok találhatóak egy fájlböngészőhöz hasonló felületen
Ha szeretnél bekerülni a Médiatárba, küldd el anyagaidat a media@7torony.hu emailcímre! A maximális fájlméret: 10MB!

Súgó témakörök
Keresés

A Keresés oldalon a Portál tartalmaiban (írások, kommentek, naplók, fórumok) kereshetsz.
A minimális karakterszám: 3.

Súgó témakörök
Felhasználók

A felhasználók oldalon tájékozódhatsz a felhasználókról.
A [Keresés] linkkel találhatsz információt regisztrált felhasználókról. Elegendő a név egy részét megadni a keresésben.
Az Online felhasználók listában a bejelentkezett felhasználókat láthatod. A névre kattintva kaphatsz további információkat a felhasználóról.
A felhasználó infoban láthatod a felhasználó által megadott bemutatkozó szöveget, a publikus emailcímét, a regisztráció dátumát. A rendszer beállításaitól függően itt különféle funkciókat könnyen elérhetsz a felhasználóval kapcsolatban.

Súgó témakörök
Barátok

A barátok oldalon azok listáját láthatod akik írhatnak üzenetet neked, ha a beállításokban az üzenetek beállításainál a [Csak barátok] lehetőséget választottad. Hozzáadhatsz és törölhetsz felhasználót a barátlistádról amennyiben létező felhasználó és nincs a tiltottak listáján. Ha csak néhány felhasználótól akarsz üzenetet fogadni, add őket a barátlistádhoz és állítsd be a beállítások oldalon a [Csak barátok] lehetőséget. Ha senkitől nem kívánsz üzenetet fogadni, válaszd a [Senki] lehetőséget.

Súgó témakörök
Tiltottak

A tiltottak oldalon azok listáját láthatod akik nem írhatnak neked üzenetet.
Hozzáadhatsz és törölhetsz a tiltottlistádról amennyiben létező felhasználó és nincs a barátlistádon. A tiltottak nem látják a kommentek gombot sem a mű oldalánál, de a közös kommentekben még elérhetnek, amennyiben nem akarsz üzenetet a letiltott részéről, akkor törölheted azt. Ha csak néhány felhasználótól akarsz üzenetet fogadni, add őket a barátlistádhoz és állítsd be a beállítások oldalon a [Csak barátok] lehetőséget. Ha senkitől nem kívánsz üzenetet fogadni, válaszd a [Senki] lehetőséget.

Súgó témakörök
Beállítások

A beállítások oldalon néhány a megjelenítéssel kapcsolatos beállítási lehetőséget találsz.
A bemutatkozásnál röviden leírhatod azt amit fontosnak tartasz magadról megjegyezni, ezt minden felhasználó látni fogja aki a felhasználók oldalon a nevedre kattint illetve a nevedre keres.
A publikus emailcím az az emailcím amit minden felhasználó látni fog, amennyiben megadod. A rejtett emailcím az, amit regisztráláskor megadtál, ez a portállal kapcsolatos hírlevelek miatt lehet fontos, valamint ha elfelejted a jelszavad, erre a címre postázzuk azt.
Ha szeretnéd hogy az online listán, a felhasználói infoban, írásokban, kommentekben és az általad látott oldalak bal oldali menüsávjában megjelenjen egy kép rólad, töltsd fel a logó lehetőséget igénybevéve. Logódat törölheted ugyanitt, ha bejelölöd a logó törlése jelölőnégyzetet.
Ha szeretnéd megváltoztatni jelszavad, írd be az Új jelszó és megerősítésként az Új jelszó még egyszer mezőkbe. Jelszóként csak az angol abc kis és nagybetűit illetve számokat alkalmazhatsz, minimum 5 karakterben. Új jelszavaddal újra be kell lépned a portálra.
A szoba beállításokban beállíthatod hogy hány másodpercenként frissüljön a szobatartalom. Ennek átlagosan 3-5 másodperc az opimális értéke. Nulla érték esetén nem fog frissülni a szobatartalom. A névlink bekapcsolásával a szobákba író felhasználó nevére kattintva azonnal annak információit tekintheted meg.
A fórum beállításoknál az egy oldalon megjelenő fórumbejegyzések számát határozhatod meg.
Az üzenet beállításoknál az üzenetfrissítéssel megadhatod hogy hány másodpercenként frissüljön az üzenetek oldal amennyiben ott tartózkodsz és nincs új üzeneted. Ugyancsak itt tudod beállítani hogy kiktől fogadsz el üzenetet. Alapértelmezésben mindenki írhat neked üzenetet. Választhatod a [Csak barátok] lehetőséget a legördülőmenüből, ekkor csak azok írhatnak üzenetet akik szerepelnek a barátlistádon. Ha senkitől sem szeretnél üzenetet kapni, válaszd a [Senki] lehetőséget.

Súgó témakörök
Smileyk

A következő smileyk használhatóak a szobákban, az üzenetekben, a naplóban és a fórumban:

:(:(:):)
:*:*:6:6
:BOR:BOR:CS:CS
:D:D:DH:DH
:EJ:EJ:GYASZ:GYASZ
:KAR:KAR:KEZ:KEZ
:MOON:MOON:NEKED:NEKED
:NEVET:NEVET:OKE:OKE
:SOR:SOR:SS:SS
:SZAL:SZAL:SZER:SZER
:T:T:VIGY:VIGY
:Z:Z:bug:bug
:c:c:heart:heart
:hejehuja:hejehuja:hetveg:hetveg
:hus:hus:irul:irul
:iws:iws:jok:jok
:kari:kari:lektor:lektor
:nap:nap:nyelv:nyelv
:ooo:ooo:pir:pir
:s:s:stop:stop
:szilv:szilv:tanc:tanc
:ujj:ujj;);)
bananbanandinimdanomdinimdanom
duzzogduzzogrockerrocker
sirossirosszomorszomor

Súgó témakörök
Szövegformázás

Az írások és a napló funkciók tartalmát egy "Azt Kapod Amit Látsz" típusú szerkesztővel láttuk el.
A formázó eszköztár csak csökkentett funkciókat tesz elérhetővé.
Wordből való másolásnál javallott az e célra kitalált [Ctrl+Alt+V] billntyűkombinációt használni, a kaotikus formázási stílus kiiktatása és ezáltal sok bosszúság elkerülésének céljából.
Használható böngészők: Internet Explorer 7+, Opera 9.x+, Firefox 2.x+. Chrome 50+

Súgó témakörök
Atom/RSS hírforrás

Az Atom egy XML-alapú dokumentum formátum és protokoll, amit weboladalak, illetve felhasználói programok webes együttműködésére fejlesztettek ki. Főleg a weblogok és a hírportálok használják. Ez az XML szabványú szolgáltatás a felkerült cikkek címét, megjelenésük dátumát és bevezetőjét küldi el a szolgáltatás használójának.

A 7torony Atom oldalának címe: 7torony.hu/atom.php

A címre kattintva az olvasó rögtön, böngészés nélkül a kiválasztott anyaghoz érkezik.

Az Atom feed értelmezéséhez, használatához szükséges egy Atom/RSS olvasó program, az egyik legelterjedtebb ingyenes alkalmazás a Feedreader de beépített Atom/RSS-értelmezővel rendelkezik az Opera, a Mozilla, és az Internet Explorer 7-es verziója.

Súgó témakörök