Héttorony irodalmi magazin
HírekÍrásokGyereksarok Torony KommentekNaplókMédiatárKeresőTagjainkSúgó

Héttoronyonline irodalmi magazinAlapító főszerkesztő: Verő László (1954-2007)Beköszöntő

Hagyj föl minden reménnyel, ki ide belépsz - és azt gondolod, hogy e helyen minden megkötés nélküli fórumra lelsz, amit bepiszkíthatsz. Terveink szerint ide, a Héttoronyba azok nyernek bebocsátást, akik szeretnek - és tudnak - jókat írni, olvasni és véleményükkel hozzájárulnak a legjobb hagyományokat fölelevenítő irodalmi kávéház hangulatához. A net - sokak meggyőződése szerint - a "mindent lehet" platformja. Ez részben igaz, olyan helyeken, melyeket az üzemeltető e célra hozott létre. A Héttorony részben szabadabb - hisz aki kultúrált környezetre vágyik, szabadnak érezheti itt magát - részben pedig kész diktatúra leend - mivel a neten tenyésző kártevők, az első ide nem illő próbálkozásuk után, kiűzetnek azonnal, indoklás nélkül, és véglegesen. Magyarán, képzeld el kedves klubtagunk, hogy egy szerkesztőség által megszűrt, européer társaságban múlathatod a drága idődet, mindennemű atrocitás nélkül. Az írásokat Neked köszönhetjük. Aki pedig csak olvasgatni tér be hozzánk, nyugodtan teheti, mivel kínosan vigyázunk arra, hogy csak a szó jó értelmében vett minőségi dilettánsok (műkedvelők), és - reményeink szerint profi szerzők alkotásai jelenjenek meg. A szerkesztés komolyan veendő, hisz magam 1986 óta ezzel foglalkozom. Dőlj hátra a székeden, várjuk írásaidat, hozzászólásaidat, és ha jól érzed magad, vidd hírét az oldalnak. Szeretettel várunk minden jószándékú írót és olvasót!

Verő László

 

Minden uszító, a Torony szellemiségét megzavaró írás, hozzászólás szerzőjét, figyelmeztetés nélkül és végérvényesen töröljük. Ps: Írást publikálni csak saját néven tudsz, ezért úgy regisztrálj - hisz amit alkotsz, azt vállalod - ez természetes ugye?

Szerkesztőség 

 

Főszerkesztő:

Serfőző Attila

 

 

 

 

Szerkesztők:

         Vers: Nagy Horváth Ilona, Kovács Ágnes, Serfőző Attila

 

         Próza: Pápay Aranka, Nagy Horváth Ilona, Bereczki Gizella-Libra,

 

         Hírek: Pulai Éva

 

         Médiatár: Adminguru

A szerkesztőség elérhetősége:

szerkesztoseg[kukac]7torony.hu

 

 

 

 

 

Felhasználói szabályzat
A Héttorony online irodalmi magazin mint internetes portál (továbbiakban: Héttorony) használatának és a Héttoronyra való sikeres regisztráció feltétele a következő szabályok tudomásulvétele, elfogadása és betartása:Felelősségvállalás

A Felhasználó minden egyes bejegyzése (írás, komment, napló bejegyzés, fórum hozzászólás, kép, bemutatkozás, szoba vagy topicnév, a továbbiakban "bejegyzés") a saját nézőpontját tükrözi, semmilyen felelősséget nem vállalunk azok tartalmáért. Semmilyen felelősséget nem vállalunk a Héttorony használatából közvetve vagy közvetlenül eredő bármilyen jellegű kárért.

Korlátozások

Tilos minden - hatályos jogszabályba ütköző, törvényellenes cselekedetre ösztönző, - a Szerkesztőség döntéseivel vagy tagjaival burkoltan vagy nyíltan szembehelyezkedő, vagy ilyen tevékenységre bátorító, - gyűlöletkeltő, mások faji, nemi vagy vallási hovatartozását hátrányosan megkülönböztető,- egyének vagy csoportok ellen irányuló, szélsőséges nézeteket valló, személyiségi jogokat vagy mások méltóságát sértő,- másokat hitükben vagy meggyőződésükben bántó, napi politikai témával foglalkozó, provokatív vagy kirekesztő,- kereskedelmi jellegű, reklám célú, - pornográf, vulgáris, obszcén elemeket tartalmazó, nyugalmat megzavaró, - harmadik fél szerzői jogait csorbító, vagy egyéb, a Héttorony rendeltetésszerű működését megzavaró bejegyzés létrehozása és/vagy tárolása, valamint az ilyen tartalmú oldalakra mutató link elhelyezése.

Közlési feltételek

Kérjük a Felhasználókat, hogy írásai, művei legjobbját küldje!
A művek elbírálásra való beküldésével a szerző kifejezi a megjelenés engedélyezésének szándékát.
A beküldött írások csak a Szerkesztőség jóváhagyásával jelenhetnek meg a Héttoronyban, amennyiben egy alkotás eléri azt a színvonalat, mely a publikáláshoz szükséges és nem ütközik a Szabályzat korlátozásaiba. A beküldött műveket a Szerkesztők átnézik, ha szükséges lektorálják.
A beküldött anyag közlésének előfeltétele, hogy a szerző vállalja nevét és arcát, a mellékelt illusztráció pedig nem sért szerzői jogokat. Jóllehet mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb alkotás megfeleljen a közléshez szükséges alapvető követelményeknek, nincs arra garancia hogy egy alkotás megjelenik.
A publikált művek esetén a szerzőt megilleti a megjelenés visszavonásának és a további felhasználás megtiltásának joga, ezt azonban csak alapos okból (pl. a mű hibája, a szerző nézeteinek lényeges megváltozása miatt) és kártalanítási kötelezettség felelősségének terhe mellett gyakorolhatja.
A Szerkesztőség publikálással kapcsolatos döntéseit a Felhasználó indoklás igénye nélkül elfogadja.

Jogok érvényesítése

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy megtagadjuk a hozzáférést a Portál szolgáltatásaihoz olyan Felhasználóktól, akik megítélésünk szerint szándékosan megsértik vagy megsérteni tervezik a felsorolt feltételeket, valamint hogy a Szerkesztőség jó hírnevének csorbítása miatt kártérítési keresetet nyújtsunk be a Felhasználóval szemben.
Előzetes figyelmeztetés és utólagos magyarázat nélkül módosítunk, vagy törlünk minden olyan bejegyzést, melyről úgy ítéljük, hogy megsértik a Szabályzat feltételeit.
Amennyiben a Felhasználó bármilyen kárt okoz a Szerkesztőségnek vagy harmadik félnek, a Felhasználó teljes mértékben köteles azt megtéríteni.

Adatkezelés

A Felhasználó regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a Héttorony üzemeltetői valamint a tárhelyet biztosító Szolgáltató kezelheti.
A Szerkesztőség nem gyűjt személyre szóló információkat. A Héttorony használatakor megadott személyes adatok és közösségi tartalmak a Felhasználó bejelentkezése után bármikor módosíthatóak illetve törölhetőek.

Szerzői jog

Szerzői jogi kérdésekben mindenkor a 1999. évi LXXVI. törvény előírásai a mérvadók.A Héttoronyban kizárólag a Felhasználó engedélyével közöljük valamennyi írást, ami kizárólag a Felhasználó mint szerző tulajdona.
A szerző írása beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Héttoronyban írása megjelenjen, a honlap látogatói számára megtekinthetővé váljon és a későbbiekben az archívumban megőrzésre kerüljön.
A Héttoronyban közölt írások, bejegyzések, vagy azok bármely részletének elektronikus vagy nyomtatott felhasználása, utánközlése, sokszorosítása, terjesztése, átdolgozása, feldolgozása, előadása a szerző, illetve gyűjteményes műre vonatkozó esetben a Héttorony Szerkesztőségének előzetes írásbeli engedélye nélkül a fent említett törvénybe ütközik és az arra vonatkozó jogkövetkezményekkel jár.
A Szerkesztőség a Felhasználót eredeti szerzőnek tekinti, plágium esetében nem vállal felelősséget.A közzétett bejegyzésekkel kapcsolatos szerzői jogi vonatkozású kérdésekkel kérjük forduljon hozzánk a szerkesztoseg[kukac]7torony.hu e-mail címen!
Technikai jellegű kérdéseivel keressen minket a postmaster[kukac]7torony.hu e-mail címen!

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

​Jelen Adatkezelési Nyilatkozat célja, hogy a http://www.7torony.hu  a weboldal felhasználói által, az oldal használata során megadott és a weboldal üzemeltetői számára kezelt személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

​A jelen adatkezelési szabályzat a weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott, GDPR útmutató letöltéséhez és hírlevél kiküldéséhez kapcsolódó adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. A személyes adatok kezelését az alábbi alapelvek betartása mellett végzi:
  • i) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

  • ii) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

  • iii) A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

  • iv) Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


Az adatkezelő megnevezése:  Serfőző Attila(továbbiakban: Adatkezelő)

Az adatkezelő címe: Debrecen
Az adatkezelő elérhetőségei: email: admin@7torony.hu
tel: +36 (30) 998 4222
honlap: www.7torony.hu
Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása Adatkezeléssel érintettek köre: GDPR útmutatót igénylők
Hozzájárulás az adatkezeléshez: A Felhasználók a regisztráció során kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő a jelen tájékoztatóban írt módon kezelje. Az adatkezelés célja: tájékoztató elküldése emailbe, kapcsolatfelvétel és hírlevél küldés (hozzájárulás esetén).
Az adatkezelés módja: automatizált adatfeldolgozás

2. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE:
A felhasználói önkéntes adatszolgáltatás során az alábbi adatokat adhatja meg (önkéntes alapon, a szolgáltatás használatához azonban elengedhetetlen) a http://www.7torony.hu/ oldalon található kapcsolat űrlap igénybevételéhez:
a felhasználó neve “Vezetéknév Keresztnév” - aki az üzenetet írja – cél: kapcsolatfelvétel, azonosítás belépéshez
e-mail címe “E-mail" – cél: kapcsolatfelvétel, tájékoztató megküldése, hírlevél küldése
jelszó: belépés azonosításához szükséges, cél a felhasználónévvel történő azonosítás ​
3. AZ ADATFELDOLGOZÓK (AZ ADATKEZELÉSI MŰVELETEKHEZ KAPCSOLÓDÓ TECHNIKAI FELADATOKAT VÉGZŐK) SZEMÉLYE:

Inclust Systems Kft.

1054 Budapest, Honvéd utca 8 I./2.
support@inclust.com
Adószám: 14492327-2-41


4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA:
A megadott adatokat határozatlan ideig vagy az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli az Adatkezelő.

5. ADATTOVÁBBÍTÁS KÜLFÖLDRE: nincsen ​ 6. AZ ÉRINTETTEK JOGAI:

Az érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Adatkezelő költségtérítést állapíthat meg.

​ Az Adatkezelő a személyes adatot törli, ha
i) kezelése jogellenes;
ii) az érintett kéri;
iii) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
iv) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
v) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha az Adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

7. TILTAKOZÁS A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN:

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

​Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

​Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

​Ha az érintett az Adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

​Amennyiben az érintett személyes adatai kezelése ellen tiltakozik, avagy bírósági jogorvoslattal él, továbbá amennyiben harmadik személytől olyan adatközlésre irányuló megkeresés érkezik, mely nem az érintett hozzájárulásán alapul, úgy a fentiek jogszerűségének elbírálásához szükséges körben az adatok az Adatkezelő által megbízott jogi képviselők részére is kiadhatók.


8. BÍRÓSÁGI JOGORVOSLAT:

Kérjük a tisztelt Felhasználókat, hogy amennyiben úgy érzik, hogy az Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogaikat, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk.

​Tájékoztatjuk a Felhasználókat továbbá, hogy az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az adatkezelő székhelye szerinti, vagy az érintett választása szerint az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége.

​Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az Adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

9. HATÓSÁG ELJÁRÁSA:

Az érintett panasszal fordulhat, ill. tájékoztatást kérhet a Hatóságtól is:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság
Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Email: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
Honlap: http://naih.hu

II. RÉSZLETES ADATKEZELÉSI RENDELKEZÉSEK1. COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE:

Amikor Ön a 7torony.hu oldalt olvassa, ez azzal is járhat, hogy cookie-kat vagy hasonló technológiákat használunk böngészőjének vagy eszközének azonosításához. A cookie egy kis fájl, amely akkor kerül az Ön számítógépére, amikor egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni az Ön böngészőjét. A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat és egyéb információkat is. Más platformokon – ahol a cookie-k nem érhetők el vagy nem használhatók – egyéb technológiákat is használnak, amelyeknek a célja hasonlít a cookie-kéhoz: ilyen például a hirdetésazonosító az androidos mobileszközökön. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. Azonban lehet, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

A 7torony.hu weboldalon a Google Analytics által használt cookie-k (sütik) működnek, melyek működésére a Google adatvédelmi irányelvei vonatkoznak (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu) .

2. EMAIL CÍMEK MARKETING CÉLÚ FELHASZNÁLÁSA:

A regisztráció során megadott email címre reklámot tartalmazó levelet az Adatkezelő kizárólag abban az esetben küld, amennyiben ahhoz a Felhasználó előzetesen, kifejezetten hozzájárult. A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható, a reklámot tartalmazó email alján elhelyezett link segítségével. Az Adatkezelő ezen felül biztosítja az szerkeszto@7torony.hu címen is a visszavonás lehetőségét azzal, hogy ez esetben ügyintézési idő merülhet fel, így javasoljuk a felületen található üzenő segítségével történő leiratkozást.